НОВИНИ ОЩЕ НОВИНИ
07.11.2011 г.
Провеждане на работна визита за обмяна на опит в гр. Пазарджик
В периода 2-4 ноември 2011 г. в гр. Пазарджик бе проведена работна визита с цел обмяна на опит между екипите на Сдружение „Адаптация” – гр. Благоевград и Фонд за превенция на престъпността „ИГА” – гр. Пазарджик.
По време на осъществената визита съвместно с колегите от Фонд за превенция на престъпността „ИГА” – гр. Пазарджик посетихме включените в работния график терени в градовете Пазарджик и Пещера. При посещенията им имахме възможност да наблюдаваме работата на колегите с представители от прицелната група, както и да осъществим добри контакти със същите, присъстващи на терените. Съвместно с колегите и клиентите успяхме да обсъдим спецификата на рисковата група в двата посетени града: здравни и социални проблеми, рисково поведение, нагласи за лечение, трудности при установяване на контакти, трудности в работата и др. теми. Силно впечатление ни направи позитивната нагласа за включване в метадонови програми, която успяхме да установим сред повечето клиенти, с които установихме контакт. Въпреки наличието на желание за лечение, по-голямата част представителите от прицелната група нямат възможност да се запишат в съществуващите частни метадонови програми, ситуация, която съществува и в гр. Благоевград.
30.03.2019 г.
Oбучение „Оказване на първа помощ при интоксикация и свръхдоза при употреба на наркотици
На 28 март 2019 г. в Националният център по наркомании се проведе обучение „Оказване на първа помощ при интоксикация ...
още ...
09.08.2018 г.
20 май - Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН „ПОДГОТОВКАТА ЗА БЪДЕЩЕТО СЕ ОСНОВАВА НА ОПИТА НИ ОТ МИНАЛОТО!”
Всяка трета неделя от месец май отбелязваме Международния ден за ...
още ...
09.08.2018 г.
24 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА
Световният ден за борба с туберкулозата тази година ще се проведe под мотото: Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза. Темата на мотото се фокусира ...
още ...
BLGdesign Начало :: За нас :: Екип :: Проекти :: Новини :: Контакти