НОВИНИ ОЩЕ НОВИНИ


26.06.2012 г.
„Твоят живот е ценен. Оцени го и ти” - Информационно-скринингова кампания по повод на 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици
По повод на 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици екипът на Сдружение „Адаптация” реализира Информационно-скринингова кампания сред употребяващи наркотици под надслов „Твоят живот е ценен. Оцени го и ти”.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на употребяващите относно поеманите здравни рискове от инфектиране с кръвно-преносими и сексуално предавани заболявания каквито са ХИВ инфекцията, Хепатити В и С и Сифилис. Друг акцент в кампанията се поставя и върху заболяването „Туберкулоза”, като целта е да се развенчаят съществуващите заблуди относно разпространението на болестта, както и да се преодолеят възможните прояви на дискриминация спрямо болните и техните семейства.

За постигане целите на кампанията са предвидени дейности в две направления, които ще бъдат осъществени в седмицата 25 юни – 1 юли 2012 г.:
o В периода 25 – 29 юни от 1100 ч. до 1300 ч. в Ниско-праговия център на Сдружение „Адаптация” клиенти, употребяващи наркотици ще могат да получат специализирано здравно консултиране относно поеманият здравен риск от употребата на наркотици, както и да участват в планирани обучения за безопасно инжектиране на наркотици, превенция на свръхдоза и техники за оказване на първа помощ, обучения за повишаване на сексуалната култура и др. теми.
o В периода 25 юни – 1 юли от 1400 ч. до 1800 ч. в Център „Хоризонти” ще бъдат проведени безплатни изследвания за ХИВ, Хепатити В и С, Сифилис и туберкулоза на записани за метадоново лечение лица, решили да предприемат стъпка в положителна посока и отказ от употребата на нелегални наркотици.
По време на кампанийните дейности екипът на Сдружение „Адаптация” ще раздаде специализирани информационни материали – календарчета и брошури, както и материали за безопасен секс и безопасно инжектиране на наркотици.

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика. Датата е приета от Общото събрание на ООН през 1987 г. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.
А фактите говорят сами, колко сериозен проблем е наркоманията. Милиони хора по света и техните семейства са жертва на зависимостта от наркотични вещества.

Екипът на Сдружение "Адаптация" изказва своята съпричастност към този толкова сериозен проблем на нашето съвремие.
30.03.2019 г.
Oбучение „Оказване на първа помощ при интоксикация и свръхдоза при употреба на наркотици
На 28 март 2019 г. в Националният център по наркомании се проведе обучение „Оказване на първа помощ при интоксикация ...
още ...
09.08.2018 г.
20 май - Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН „ПОДГОТОВКАТА ЗА БЪДЕЩЕТО СЕ ОСНОВАВА НА ОПИТА НИ ОТ МИНАЛОТО!”
Всяка трета неделя от месец май отбелязваме Международния ден за ...
още ...
09.08.2018 г.
24 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА
Световният ден за борба с туберкулозата тази година ще се проведe под мотото: Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза. Темата на мотото се фокусира ...
още ...
BLGdesign Начало :: За нас :: Екип :: Проекти :: Новини :: Контакти